Gå till innehåll
Lurbo Ridklubb
Lurbo Ridklubb

Ridskola

Är du intresserad av att börja rida? I så fall har du kommit helt rätt. Lurbo ridskola välkomnar alla ryttare, gammal som ung, erfaren som oerfaren.

Ridskolan drivs av en ideell förening med fast anställd personal och en styrelse. Klubben har två ridhus samt tre utebanor till sitt förfogande.

Ridskolan erbjuder bland annat ridlektioner, läger, uteritter, kurser, privatlektioner, utbildning av din häst, privatträningar och klubbtävlingar. Vi anordnar aktiviteter för alla åldrar från och med 3 års ålder. I den ordinarie undervisningen ingår dressyr, markarbete, hoppning och teori, men det finns också grupper med inriktning på dressyr eller hoppning. För de som har nått en viss nivå och är sugna på att börja tävla har vi breddgrupper.

Vi har ponnyer i alla storlekar och stora hästar. För de allra yngsta har vi hästis. På hästis fokuserar vi på att umgås med hästarna i stallet och rider även en del av lektionen.

Klubben har en aktiv ungdomssektion (US) som arrangerar många aktiviteter, bland annat klubbtävlingar.

Merparten av de anställda är utbildade genom Svenska Ridsportsförbundet och medverkar regelbundet i fortbildningar.

Är du intresserad av att börja rida på ridskolan? Mejla till info@lurbork.se med namn, ålder och vad du har för tidigare häst- och riderfarenhet.

Välkommen!

Publicerad: 2022-10-24

Senast uppdaterad: 2024-05-18

Författare: Inga-Lena Assarsson

Senast ändrad av: Inga-Lena Assarsson

Sponsorer

Besöksadress

Lurbovägen 11
755 91 UPPSALA

Postadress

Lurbovägen 11
755 91 UPPSALA

Kontakta oss

info@lurbork.se