Gå till innehåll
Lurbo Ridklubb
Lurbo Ridklubb

Anläggning

översiktsbild över Lurbos anläggning

Lurbo Ridklubb ligger i vackra, hästvänliga omgivningar i närheten av Hågadalen och Nåstens naturreservat.

Verksamheten bedrivs på en modern ridanläggning med plats för 35 ridskolehästar och ponnyer. På anläggningen finns även ett privatstall med 9 boxar som hyrs ut till medlemmar med egen häst.

Ridhus

Lurbo har två ridhus. Ridskolans ridhus (RR) är 60 x 24 meter. Ridcentret (RC) är 74 x 21 meter. Båda ridhusen har fibersand som underlag.

Utebanor

Lurbo har tre utebanor med olika storlek och underlag.

Hoppbanan ligger på höjden vid RC:s kortsida. Underlaget består av sand och måtten är 60 x 30 meter. Här är det alltid tillåtet att ta fram hinder och hoppa, men kom ihåg att plocka bort efter dig så att banan kan harvas regelbundet.

Dressyrbanan ligger vid parkeringen. Banan är 70 x 24 meter. Underlaget betsår av sand och gummiflis vilket gör den både sviktande och tålig för låga temperaturer.

Lilla banan ligger mitt på gårdsplanen. Banan används främst för framridning, barnlektioner och longering. Det är tillåtet att plocka fram bommar eller enstaka hinder, bara du plockar undan efter dig igen!

Skötsel av ridbanor

För att hålla våra underlag i bästa skick har vi schemalagd anläggningsvård flera dagar i veckan. Alla som rider på anläggningen hjälps åt med att mocka efter sig och tömma skottkärrorna vid behov. Lämna aldrig hinder eller koner framme. Läs mer om regler för anläggningen.

Bokningar av ridbanor

Bokningar av ridhus och ridbanor visas i kalendern här på hemsidan. Ridskolan har alltid företräde till alla banor som inte är bokade. För att få rida på anläggningen med egen häst behöver du betala anläggningsavgift per termin.

Frågor och funderingar? Mejla till info@lurbork.se.

Publicerad: 2022-10-22

Senast uppdaterad: 2024-02-19

Författare: Inga-Lena Assarsson

Senast ändrad av: Inga-Lena Assarsson

Sponsorer

Besöksadress

Lurbovägen 11
755 91 UPPSALA

Postadress

Lurbovägen 11
755 91 UPPSALA

Kontakta oss

info@lurbork.se