Gå till innehåll
Lurbo Ridklubb
Lurbo Ridklubb

Nyårsbrev

Ett hästhuvud.

Nyårsbrev till alla lurboiter!

Det här är vår kollega Andy som i år fyller 30 år! Han får symbolisera Lurbo Ridklubbs hela idé om och arbete för en god hästvälfärd och en hållbar verksamhet.

2022 börjar lida mot sitt slut och det är dags att summera året för föreningen. Vi kan se tillbaka på ännu ett händelserikt år med både stora och små saker att lyfta fram. Vår strävan inom föreningen är att all verksamhet ska bedrivas med fokus på hållbarhet. Hästarna är hjärtat i föreningen och det som allt kretsar kring. Våra hästar är det som för oss samman och vi har lyxen att ha så himla fina hästar. Det är med stolthet i hjärtat vi kan se hur mycket glädje varje häst bidrar med. Ridskolans hästar är alla medlemmars hästar och det kan vara värt att tänka på ibland. Att producera en bra ridskolehäst är både svårt och kostsamt, men vi i personalen blir lika glada varje gång det blir en bra matchning där hästar och ryttare trivs tillsammans.

Att ta hand om en häst är ett ansvarsfullt arbete och många gånger även tungt. Men det är också något som är konkret och fint och man lär sig att förvalta och vårda. Föreningen och anläggningen är en samlingsplats, en fritidsgård där det finns en plats för alla oavsett ålder och förutsättningar. Tillsammans ser vi till att skapa vad vi vill att Lurbo Ridklubb ska stå för. Alla kan bidra med något och hitta sin egen roll i föreningen. Det kan handla om allt från att rida på ridskolan en dag i veckan, ta hand om sin egen häst, komma och ta en fika, hjälpa till på städdagar, vara funktionär på tävling, mocka en hage, vara delaktig i styrelsearbetet, vara stallvärd eller bara hänga med som anhörig eller kompis. Listan kan göras lång. I dessa tider med mycket hemskheter i världen och ögon som riktas mot skärmar största delen av tiden är föreningslivet och dess gemenskap och värdegrund viktigare än någonsin.

Vi kommer under 2023 fortsätta vårt hållbarhetsarbete och förtydliga innebörden av det, bland annat genom att arbeta med Agenda 2030-målen och Ridsport 2030. För att bedriva en välfungerande förening behöver alla områden vara i balans. Anläggningen, hästarna och vi människor måste skötas om på bästa sätt och så miljömedvetet som möjligt. Ryttare ska få utvecklas tillsammans med hästarna. Personalen måste trivas och ha bra villkor. Styrelsen måste ha ett meningsfullt uppdrag och känna sig uppskattad. Ekonomin måste vara sund och stabil. Medlemmarna ska kunna känna sig delaktiga och stolta. Om något av dessa ben inte funkar påverkar det de andra områdena. Vi behöver arbeta med hållbarhet på alla områden.

Mycket har hänt på anläggningen, till exempel nya vattenkoppar i utestallet, byggnation av nytt karantänstall, vi har grävt avlopp och fått anläggningen målad, arbetsmiljöarbetet har utvecklats, vi har fått upp nya anslagstavlor, skyltar, fixat hoppbanans underlag, anlagt fosfordammar i ponnyhagen och i det stora diket vid hoppbanan. Vår miljögrupp ser till att hålla Lurbo Ridklubb i framkant inom ridsporten genom att ha en ständigt uppdaterad agenda för hållbarhetsarbetet och fungerar också som inspiration för många verksamheter ute i landet genom studiebesök och inbjudningar till föredrag.

Våra mycket uppskattade stallmormors skänker tillsammans med stallvärdarna lugn och trygghet i stallet och vi ser ett ökat engagemang hos er medlemmar som bidrar till ökad trivsel och ständig utveckling av vår fina förening och anläggning. Våra tävlingar är igång igen med full kraft. Att vi kan erbjuda säkra tävlingar med hög kvalitet är en stor stolthet för Lurbo Ridklubb och skulle aldrig fungera så bra utan vår grymma tävlingsorganisation och alla de funktionärer som alltid ställer upp. Under året har Lurbos tävlingsryttare även haft fina framgångar. Det sker glädjande nog en växande aktivitet kring både lag och tävlingsryttare och det ska bli så roligt att få se klubben representeras ute på tävlingsbanorna under 2023.

Sist och på sätt och vis minst. Ingen glömmer nog att vi fick 2 hästar till priset av 1 i våras då Cocos visade sig ha ett föl i magen. Lurbos Luring föddes 22 april 2022 efter ett par veckors fölvakande av personalen. Vi hade ett schema där alla hjälptes åt att kolla till henne och bevaka fölkameran om nätterna. Själva fölningen klarade Cocos alldeles utmärkt själv, men vi hann i tid för att se att allt gått bra. Luring och Cocos fick flytta till Skåne för att gå i en stor fin hage tillsammans med andra ston och föl. Cocos kommer tillbaka till ridskolan inom kort och Luring får stanna i Skåne ett tag till för att växa på sig och leka med jämnåriga hästar.

Det finns så mycket mer att nämna men texten blir för lång. Ett oändligt tack till teamet som just har rott iland med att sjösätta vår nya fina hemsida! Ett riktigt hästjobb! Där kommer man förstås att få fortlöpande information tillsammans med våra Instagram och Facebook-konton. Följ gärna dem! Slutligen ett stort varmt tack till alla som bidragit till föreningens utveckling på ett eller annat sätt. Stort som smått. ❤

Vi önskar nu gamla och nya medlemmar ✨ GOTT NYTT LURBOÅR! ✨

2023 – here we come!

Publicerad: 2022-12-30

Senast uppdaterad: 2022-12-30

Författare: Inga-Lena Assarsson

Senast ändrad av: Inga-Lena Assarsson

Sponsorer

Besöksadress

Lurbovägen 11
755 91 UPPSALA

Postadress

Lurbovägen 11
755 91 UPPSALA

Kontakta oss

info@lurbork.se